Krämig svampsoppa
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Krämig champinjonsoppa
  • 250 g champinjoner, skivade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 7½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • Fräs svamp och lök i smör några minuter.
  • När svampen börjar vätska sej så strör du över mjölet och rör om.
  • Späd med buljongen i omgångar undertiden som du rör.
  • Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ca 15 minuter Smaka av med salt och peppar.
  • Vispa grädden löst och rör ner i soppan precis innan du serverar den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.