1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 persiljerötter 1 gul lök 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl torrt vitt vin 2 msk fiskfond 7½ dl vatten 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 kruka färsk persilja 400 g torskfilé ½ tsk salt 1 ask krasseGör så här: Skala persiljerot och lök. Hacka löken och 2 persiljerötter grovt. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond och vatten, koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 15 min. Skär under tiden resten av persiljerötterna i ca 1 cm stora tärningar. Fräs dem i resten av smöret, ställ åt sidan. Mixa soppan slät med persiljan. Skär torsken i mindre bitar. Lägg fisken och de frästa persiljerötterna i soppan och sjud ca 5 min. Salta. Häll upp soppan i tallrikar och klipp över krasse.
När smaken är bra kramar du ihop smöret och vetemjölet till en deg (beurre manie) och rör ner i soppan, det här kommer att reda buljongen så att den blir lite mer krämig
Att jag ändå beslutde mig för att rosta tärnade rotfrukter till en krämig liten påsksallad, det kom sig av att jag använde mig vt de inte självklara rotfrukterna persiljerotoch gulbeta
Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd. Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Skulle jag välja endast en basvara att leva på för resten av mitt liv, så skulle det vara ägg
När alltsammans är klart så tar du fram mixern och mixar alltsammans till en god krämigsoppa. Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.