Krämig soppa på persiljerot med torsk och krasse
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 persiljerötter
  • 11 gul lök
  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl torrt vitt vin
  • 12 msk fiskfond
  • 17½ dl vatten
  • 12 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • 11 kruka färsk persilja
  • 1400 g torskfilé
  • 1½ tsk salt
  • 11 ask krasse
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 persiljerötter 1 gul lök 50 g Arla® Svenskt Smör 2 dl torrt vitt vin 2 msk fiskfond 7½ dl vatten 2 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 kruka färsk persilja 400 g torskfilé ½ tsk salt 1 ask krasseGör så här: Skala persiljerot och lök. Hacka löken och 2 persiljerötter grovt. Fräs grönsakshacket i hälften av smöret i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond och vatten, koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 15 min. Skär under tiden resten av persiljerötterna i ca 1 cm stora tärningar. Fräs dem i resten av smöret, ställ åt sidan. Mixa soppan slät med persiljan. Skär torsken i mindre bitar. Lägg fisken och de frästa persiljerötterna i soppan och sjud ca 5 min. Salta. Häll upp soppan i tallrikar och klipp över krasse.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.