Medan pastan kokar vattna ur kräftstjärtarna och pressa en lime över dem. Häll av pastavattnet och rör ner philadelphiaost i den färdiga pastan, vänd ner ruccolan och pressa lime saft i pastan
- Blanda mascarpone, vispadgrädde, curd, limejuice, rivet skal, vaniljsocker, äggula väl i en bunke. 1 lime (både juice och skal). 1 lime (både juice och skal)
Vispa samman ägg, honung och limesaftmed elvisp några minuter. Vi ville först testa den själv innan vi bjuder på någon annan, bäst att vara på den säkra sidan eftersom det inte alltid blir så att man blir nöjd med slutresultatet
Lime curd (ca 3 dl)1,5 dl strösocker 2 ägg (stora) 3 limefrukter, saft och skal från (ca 0,75 dl saft) 50 g smör, rumsvarmt, i kuber. Fyllning och dekoration6 dl vispgrädde 2 msk strösocker (eller efter smak) 500 g jordgubbar 1 dl lime curd (se ovan)
Den liknar en klassisk gräddtårta med jordgubbar och sockerkaksbotten men limen ger en frisk och syrlig twist på tårtan som bryter av lite mot det söta
Häll upp i en burk med lock. Lime curd håller sig i drygt 1 vecka i kylen. 1. Värm ugnen till 175 grader. 4. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och pösigt i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.