Låt alltsammans puttra ihop på svag värme och under lock till en krämig gryta. Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Toppa gröten medrostade nötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Igår gjorde jag denna pumpasoppa, men blev sjukt god. Dela en pumpa på mitten, gröp ut kärnorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan neråt
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Fräs vitlök och svamp i smör. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Toppa salladen med den hyvlade parmesanen och de rostadepumpakärnorna. Blanda saften från den halva citronen med en halv deciliter olivolja, malen svartpeppar och lite salt
Skriv utFacebookTwitter Rostad pumpasoppamed kokos och lime. Genom att rosta pumpan i ugnen tillsammans med lök, vitlök, olivolja och örter får man en mer framträdande pumpasmak
Rostade kokoschips (att garnera med). Att blanda i lök och vitlök tillsamman med hing är inget man gör i denna matlagningstradition utan det är något jag tillfört själv, för att jag tycker att den här soppan vinner på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.