Blanda mjölk, grädde, pressad vitlök, aromat, salt, vitpeppar och lökpulver i en stor gryta. Denna supergoda och krämigapotatisgratäng åt vi till de smaskiga quornfiléerna som ni fick recept på i gårdagens inlägg
Svetta löken mjuk i en kastrull med smöret. Häll på grädde och mjölk. 2 dl mjölk. 1 kg fast stor potatis, 800 g skalad 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 50 g smör 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 100 g lagrad prästost
-) Det är ju så himla gott med en krämig, vitlöksspäckad potatisgratäng. ibland så gör jag undantag, som den här gången då sambon var sugen på en potatisgratäng
Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll på mjölk eller grädde. 13 dl grädde (eller mjölk). 11 kg potatis 2 gula lökar 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 klyfta vitlök 3 dl grädde (eller mjölk)Sätt på ugnen på 200 grader
Servera och njut med varfritt tillbehör. Ha i löken och vitlöken i kastrullen/grytan med grädden, när det börjat koka häll i potatisen och låt koka 5 min så att stärkelsen från potatisen gör det krämigt
Lägg i en stor kastrull medmjölk, grädde, lök, vitlök och salt. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills din potatisgratäng börjar bubbla och har fått fin färg. 5 dl mjölk (3 %). Till en form (10 personer)2 kg potatis, fast sort 5 dl mjölk (3 %) 5 dl vispgrädde 1 lök, skalad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk salt 50 g osaltat smör
För ett par veckor sedan bjöd jag våra vänner på denna krämigapotatisgratäng tillsammans med helstekt fläskytterfile i ugn med en gräddig rödvinssås till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.