4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs nötfärs och rödlök i matfett i en gryta tills färsen smular sig och får färg. Tillsätt Salsa Mexicana, tacokrydda, vatten, tomatpuré, buljongtärning och låt soppan koka upp under omrörning
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt strimlad vitkål och tacokrydda och låt det fräsa samman
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
) Jag kände för något varmt och gott i förra veckan så vi gjorde soppa. Skala och skär lök och potatis i tärningar och låt dem svettas i olja i en kastrull en stund utan att få färg
Crème Vichyssoise - eller Potatis ochpurjolökssoppa med saffran. De senaste månaderna har jag besökt Paris, Marseille och Grignan (i Provence) och sedan dess har jag totalt snöat in på fransk mat
Hacka svampen och löken och låt det fräsa med en stund. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. När potatisen är klar, stompa den och blanda med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.