Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlökoch lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämigaräkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pastamed räkor som är kryddad med bland annat vitlökoch citronpeppar
Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Rör ner vittvin, tomatsås. Hetta upp en panna och fräs chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut
Skär salamin i strimlor, hacka chili ochvitlökoch gul lök fint och hacka tomaterna i mindre bitar. En väldigt god pasta som känns lite lyxigare och passar därför bra en fredagskväll
4 vitlöksklyftor. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Strimla kycklingen och fräs med finhackad schalottenlök och finhackad vitlök. Rör ner syrad grädde, smaka av med salt och peppar och blanda ner pasta, kantareller och parmesan
Blanda kycklinggrytan ochpastan. Ta rikligt med parmesan och svartpeppar vid servering. Tillsätt vin, dragon och crème fraiche, låt puttra till kycklingen är klar
Linguine med scampi, vittvinoch basilikaPortioner. Tillsätt tomater, vittvinoch basilikaoljan och bräsera scampistjärtarna på medelvärme tills de är möra och tills tomaterna kokt sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.