280 g
valfri pasta 300 g Philadelphia Original 0.5 citron , saften60 g färsk bladspenat salt svartpeppar 4 skivor rökt lax (ca 100 g)2 salladslökar , strimlade
salt (till lax och pasta). Koka under tiden upp vatten till färskpastan och salta. Häll av vattnet och tillsätt fetaosttärningar och creme fraichen tillsammans med kryddor och broccoli
Låt puttra medan du kokar din pasta. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Slå av vattnet från pastan och blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnet och sedan färsk pasta
Blanda sist i laxen och den nykokta pastan. pasta. Servera gärna med ruccola sallad. pasta. 300g rökt eller gravad lax, strimlad. 300g rökt eller gravad lax, strimlad
Sätt på en stor kastrull med vatten att koka pastan i. Under tiden som såsen kokar ihop kokar du pastan al dente - så den fortfarande har en lite hård kärna och inte blir alltför sladdrig och kladdig
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g röktlax
Penne pasta och grön broccolisås med en god smak av röktlax som lyxig topping. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen
Är du sugen på en oerhört lätt- och snabblagad middag som ändå känns lite festlig kan jag varmt rekommendera den här underbart lena pastasåsenmedröktlax i lätt gräddsås smaksatt med vitt vin och schalottenlök
4 prt pasta. 4 prt lax. 4 prt pasta till exempel tagliatelle 2 dl grädde 4 st äggulor 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften salt nymalen svartpeppar 4 prt laxvarmrökt, à cirka 125 g babyspenat ca 140 g färsk 2 msk pepparrot nyriven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.