Skala och skiva vitlöken tunt. Smaka av med salt och peppar. Häll av vätskan från bönorna och rör ner. Toppa med basilikablad och servera med riven ost
salt och peppar. 2 klyftor vitlök. 0,5 gul lök 250 g cocktailtomater 2 klyftor vitlök 300 g spaghetti 1 dl soltorkade tomater, strimlade 7 dl vatten salt och peppar 1 kruka basilika, bladen 2 dl parmesanost, riven
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlökoch lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämigaräkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pastamed räkor som är kryddad med bland annat vitlökoch citronpeppar
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationenmedpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Koka pastan al dente (nån minut kortare än instruktionerna). Kika gärna under min kategori med vegetariska maträtter för fler inspirerande rätter och varje måndag dyker det upp ett nytt vegetariskt recept
Tillsätt grädde, soltorkade tomater ochvitlök. Med inspiration från min gode väns sås i tidigare inlägg kommer här en enkel och supersmarrig pastarättmed liknande smaker
Strimla baconetoch stek det knaprigt i en panna utan fett. Skala och finhacka lök ochvitlök. Servera den krämigapastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar
Valnötter är ju nästan också självklara i den konstellationenoch tillsammans med några bitar parmaskinka på toppen - vilken ljuvlig konstellation det blev
Men eftersom jag blir sugen på krämigpastasås ganska ofta försöker jag utöka repertoaren medkrämiga såser så att det inte blir för tjatigt (just carbonara är svårt att kännas som tjatigt men ändå)
Skala och finhacka löken ochvitlöken. När jag gjorde denna lättlagade onepotpasta, med bönor och cajunkrydda, utgick jag från ett recept som jag lagt ut tidigare här på bloggen (se här)
4 vitlöksklyftor. 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.