Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Till efterrätt ville jag självklart ha något som faktiskt gick att förbereda, som var lite lyxigt och framförallt lite lättare efter all denna goda mat
Ostsåsen blir god som den är men den blir ännu bättre med dessa godsaker. Mycket krämigtoch gott. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Men först tänkte jag påminna er gamla läsare och tipsa er nya läsare om detta vansinnigt goda vitlöksbrödet som kommer att göra succé imorgon och passar till nästan vilken måltid som helst
Oftast när jag blir sugen på en krämig sås till pasta så blir det carbonara. Men eftersom jag blir sugen på krämig pastasås ganska ofta försöker jag utöka repertoaren med krämiga såser så att det inte blir för tjatigt (just carbonara är svårt att kännas som tjatigt men ändå)
Detta kan du förbereda flera dagar innan, om du exempelvis ändå gör ugnsbakad pumpa tillmiddag. Den här krämiga grytan tar lite tid att göra eftersom du måste göra pumpapuré också
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör försiktigt till en jämn smet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Tidigare i våras var jag på en tjejmiddagoch fick smaka på en sån vansinnigt god röra med soltorkade tomater som har blivit en riktig favorit här hemma
Häll över äggblandningen och rör runt så att pastan täcks av såsen på en platta med mycket svag värme på, ta av från värmen när såsen har blivit krämigoch täcker pastan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.