14 port
pastaSkala och hacka lök och vitlök. Stek på medelvärme i lite olja. Riv morötterna och grovhacka den grillade paprikan. Stek med löken tills morötter och lök mjuknat. Under tiden: Koka pastan och rosta solroskärnorna gyllene i en torr panna. Tillsätt vita bönor, havregrädde och buljong till morots- och lökblandningen och mixa med stavmixer eller i en blender tills det är en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den nykokta pastan, rör om och toppa med solroskärnorna och smulad fetaost. Tips! Spara eventuellt lite av pastavattnet och häll ner i såsen om du vill ha den lite rinnigare. Vegan? Använd en växtbaserad fetaost.
Skär ner paprikan i mindre bitar, skär bort det vita och kärnor. Slanta purjolöken i tunna slantar, fortsätt med att skära tunna skivor av vitlöken och hacka rosmarin fint
Att jag ändå beslutde mig för att rosta tärnade rotfrukter till en krämig liten påsksallad, det kom sig av att jag använde mig vt de inte självklara rotfrukterna persiljerot och gulbeta
Salt och svartpeppar. Strimla kycklingfilén, skala och hacka den gula löken. Värm en stekpanna med lite smör och låt fräsa kycklingstrimmel med lökhacket tills kycklingen är genomstekt och löken har mjuknat
Skiva bacon och stek i en panna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med lök och vitlök i fettet från baconet
En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.