14 port
pastaSkala och hacka lök och vitlök. Stek på medelvärme i lite olja. Riv morötterna och grovhacka den grillade paprikan. Stek med löken tills morötter och lök mjuknat. Under tiden: Koka pastan och rosta solroskärnorna gyllene i en torr panna. Tillsätt vita bönor, havregrädde och buljong till morots- och lökblandningen och mixa med stavmixer eller i en blender tills det är en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den nykokta pastan, rör om och toppa med solroskärnorna och smulad fetaost. Tips! Spara eventuellt lite av pastavattnet och häll ner i såsen om du vill ha den lite rinnigare. Vegan? Använd en växtbaserad fetaost.
Att jag ändå beslutde mig för att rosta tärnade rotfrukter till en krämig liten påsksallad, det kom sig av att jag använde mig vt de inte självklara rotfrukterna persiljerot och gulbeta
Salt och svartpeppar. Strimla kycklingfilén, skala och hacka den gula löken. Värm en stekpanna med lite smör och låt fräsa kycklingstrimmel med lökhacket tills kycklingen är genomstekt och löken har mjuknat
Låt potatisarna svalna och dela dem sedan på hälften. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna. Blanda majonnäs, gräddfil och senap, vänd ner potatis, morötter, ärter och salladslök
En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Se där en krämigoch god sås på ett kick. Grädde och crême fraiche. Krämigtoch gott. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Förra helgen var jag på en mysig tjejfest och blev jag bjuden på en sådan goood fisksoppa så när jag kom hem senare på kvällen sa jag till Magnus att nästa helg då ska jag bjuda dig på denna supergoda soppa
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.