Krämig morots- och paprikapasta
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 14 st morötter
  • 12 st stora grillade paprikabitar, inlagda
  • 1 Olja att steka i
  • 13 dl stora vita bönor, kokta
  • 12 dl havregrädde
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 11 dl solroskärnor
  • 175 g fetaost
  • 14 port pastaSkala och hacka lök och vitlök. Stek på medelvärme i lite olja. Riv morötterna och grovhacka den grillade paprikan. Stek med löken tills morötter och lök mjuknat. Under tiden: Koka pastan och rosta solroskärnorna gyllene i en torr panna. Tillsätt vita bönor, havregrädde och buljong till morots- och lökblandningen och mixa med stavmixer eller i en blender tills det är en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över den nykokta pastan, rör om och toppa med solroskärnorna och smulad fetaost. Tips! Spara eventuellt lite av pastavattnet och häll ner i såsen om du vill ha den lite rinnigare. Vegan? Använd en växtbaserad fetaost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.