1 valfritt
tex ris, quinoa, vitlöksbröd, hackad röd lök, riven ost, limeklyftor, avokado, salta nötter/mandel, jalapeno, nachos, hackade grönsaker, tänk tacotillbehör och passa gärna på att rensa kylen på småsnuttar.Fräs lök och vitlök, tillsätt sambal, tomatpuré, linser, buljong, krossade tomater och vatten. Koka 10 minuter.Tillsätt grönsaker och kokosgrädde eller crème fraiche. Låt sjuda några minuter, smaka av.Späd med vatten om du önskar lösare konsistens. Servera med dina önskade tillbehör.Tips: Smaksätt grytan med ingefära, röd currypasta eller curry.
Vi käkade grytan med färska grönsaker, basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här). Den här försvenskade, krämiga, indiska linsgryta var riktigt smarrig
För min del drar termin två snart igång och med lärdom från vårterminen så har jag så smått börjat bunkra upp i frysen med matlådor och diverse hemgjorda biffar att ta till efter långa skoldagar, eller på morgonen när det inte finns någon lunchlåda att tillgå
Smaka av med salt och peppar. Ta ut formen, toppa med grönsaker. Servera med en blandad sallad. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme, 200 grader varmluft
Späd med grädde och svampspad. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Nagga botten med en gaffel. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.