Riset ska ha lite tuggmotstånd inuti kärnan, men kännas mjukt ochkrämigt i övrigt. Välj ett riktigt bra risottoris, så blir den sådär härligt krämig som en riktigt äkta risotto ska vara
Inte för att det finns ett självändamål med snabblagad mat eller ens något som jag strävar efter då jag gärna lägger ner tid i köket - men det gör ju inget om en riktigt god middag dessutom går hyfsat snabbt och lätt att fixa, eller hur
En krämig tomatsås gjord på Zetas plommontomater, krämig kokosmjölk och garam masala. Sen satte jag in gjutjärnspannan i ugnen tills äggen stannat men fortfarande var krämiga
Lägg över i iskallt vatten, låt rinna av och dela i mindre bitar. Strax före servering blandar du i sparris, kronärtskockshjärtan, oliver och ruccola, och vänder runt så allt blir väl blandat
Häll upp i en skål med en ägghalvaoch lite strödda bacon på toppen. Ansa nässlorna och ta bort alla kvistar så att du bara få bladen kvar – använd med fördel plasthandskar till detta
Nej, jag skojar bara, kräftskalen lägger jag i en prydlig hög på sidan av tallriken. Som sakta, försiktigt och FINT försöker forcera kräftklorna, och som medan vi andra kastar oss över vår tjugonde kräfta bara kan räkna till sin andra
Jag känner att det jag studerar tar en del på krafterna, i själen och i hjärnan (därför ska jag inte fortsätta med det), men himla lärorikt och intressant är det, det måste jag ändå medge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.