1 Tillbehör:Dela
kycklingfiléerna på längden och stek dem i matfett till en innertemperatur på cirka 70°C. Salta och peppra på båda sidor. Lägg över kycklingfiléerna på en skärbräda och låt dem svalna en aning. Trasa dem sedan med två gafflar. Salta och peppra över traset.Halvera löken, skär ett snitt rakt in och skiva den i kvartsskivor. Kärna ur och strimla paprikan. Finhacka vitlöken. Värm matfett i en stekpanna och lägg i lök och paprika. Stek på medeltemperatur tills den mjuknat. Lägg i vitlöken och stek ytterligare en minut.Skala ingefäran och riv den på de små hålen på ett rivjärn eller ett zestjärn. Lägg i ajvar, sambal oelek och ingefära i pannan. Rör i creme fraiche och vatten. Öka temperaturen lite och låt det puttra i 2–3 minuter.Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen och servera den till. En enkel sallad är också gott att servera till.
1RedningBörja med att steka upp lök tills den får en gyllene färg. 1Tillsätt övriga ingredienser FÖRUTOM paprikan och koka upp i 10 minuter på svag värme. 1Avsluta med den skivade paprikan och koka vidare i 10 minuter på svag värme. 1Servera med ett gott ris, basmati eller jasminris rekommenderas till denna rätt
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smaka av med salt, peppar och ev. Bryn kyckling och grönsaker tills det fått fin färg. Rör i dragonbladen och servera grytan tillsammans med pressad potatis
Stäng av plattan och servera gärna med din krämiga potatisgratäng eller med ris eller pasta. Jag tycker inte att man ska använda ” nyttig potatisgratäng ” eller ” potatisgratäng utan fett ” Utan en potatisgratäng ska vara krämigoch fet och då blir den riktigt god
Börja med att putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar. Gott till detta är ett härligt kokt basmatiris eller att äta direkt med bröd som bestick
Smaka av med salt och peppar. Bryn i stekpanna med smör så de får fin färg. Hoppas ni alla haft en riktigt härlig och glad påsk och fått njuta av vårvärme och sol
Krydda lätt med salt, svartpeppar och krossade grönpepparkorn. Skär zuccini, paprika och gullök i bitar, skiva vitlöken och dela körsbärstomaterna på hälften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.