Krämig kycklinggratäng med bacon & tagliatelle
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 salt och peppar
  • 11 förpackning bacontärningar, à 140 g
  • 1200 g champinjoner
  • 16 schalottenlökar
  • 12 paprikor, röd och gul
  • 12 msk smör
  • 13 dl crème fraiche
  • 12 msk kycklingfond
  • 11 msk majsstärkelse
  • 12 tsk fransk senap
  • 11 dl torrt vitt vin
  • 1500 g tagliatelle
  • 12 msk hackad persilja
  • 1 riven parmesanostSätt ugnen på 200 grader. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor och lägg i en stor ugnsfast form. Salta och peppra.
  • 1 Skär champinjonerna i kvartar, skala och skär löken i klyftor, kärna ur paprikorna och skär i grova bitar. Stek bacontärningarna i het stekpanna – ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper. Fräs grönsakerna i stekpannan med smör, cirka 10 minuter. Salta och peppra. Fördela bacon och 3⁄4 av grönsakerna i formen, spara resten till garnering.
  • 1 Vispa samman crème fraiche, kycklingfond, majsstärkelse, fransk senap och vitt vin i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll över såsen och rör om i formen. Sätt in formen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
  • 1 Koka tagliatelle i lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av. Garnera med resten av de frästa grönsakerna och hackad persilja. Servera med kokt tagliatelle och riven parmesanost.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.