Krämig kyckling- och pastagratäng
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g pasta, som skruvar eller penne
  • 1300 g fryst bladspenat
  • 1 salt och peppar
  • 11 grillad kyckling
  • 11 pkt bacon
  • 1 Ost- och örttäcke:
  • 13 dl lätt crème fraiche
  • 1100 g riven ost
  • 11 dl finhackad gräslök
  • 11 dl finhackad persilja
  • 11 tsk torkad dragon
  • 11 1/2 msk svensk senap
  • 12 krm strösockerSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Tina spenaten i en kastrull, låt det mesta av vätskan koka bort. Salta och peppra.
  • 1 Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela baconen i bitar och stek det i stekpannan.
  • 1 Blanda lätt crème fraiche, ost, gräslök, persilja, dragon, senap, socker, salt och peppar till en röra.
  • 1 Varva pasta, spenat, kyckling och bacon i en smord ugnsfast form. Bred på ost- och örttäcket och gratinera alltsammans i cirka 20 minuter.
  • 1 Servera gärna gratängen med en sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.