Krämig kronärtskockssoppa
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 225°
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 11/2 st gul lök
  • 11 msk smör
  • 1400 g kronärtskockshjärtan
  • 14 dl vatten
  • 11 st tärning grönsaksbuljong
  • 11 dl lätt crème fraiche
  • 1 salt, peppar
  • 12 msk persilja
  • 12 st skivor bröd
  • 150 g getaost
  • 12 st soltorkade tomater1. Stek 1 finriven vitlöksklyfta och ½ hackad gul lök i 1 msk smör. Tillsätt sköljda och delade kronärtskockshjärtan från 1 burk à 400 g. 2. Häll på 4 dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning och koka ca 3 min. 3. Mixa soppan med 1 dl lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. 4. Vänd ner 2 msk hackad persilja. 5. Servera med 2 skivor bröd (60 g) med 50 g getost och 2 skivor strimlade soltorkade tomater som gratineras i ugn på 225° tills osten smält.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.