Krämig tomatsoppa medörtoljaoch Tallegio grilled cheese. Har du krossade tomater eller tomater på burk och vill ha en slät soppa är det bara att mixa, annars är det ju gott med en mer chunky soppa också
Lägg upp fisken och glasera den medörtoljan lägg en klick pepparrots-ost ovanpå. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
Denna risotto medpilgrimsmusslor, brynt smör och saffransskum blev riktigt, riktigt god. Varje gång jag lagar risotto slår det mig hur mysigt det är att stå där och röra i grytan, hälla i ytterligare en slev med buljong och sen röra igen
Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Med stekt Karl Johansvamp, färsk parmesan, vitt vin, vitlök, grönsaksfond och hemligheten att röra ofta ochmed mycket kärlek ( och en tjockbottnad kastrull) kan den inte bli annat än gudomligt god
Stektapilgrimsmusslormed prästostcrème samt apelsin- och brysselkålssalladDen lilla salladen ger både krispighet, syrlighet och sötma till de stektapilgrimsmusslorna, som vilar på en liten ostcrème fylld med smak
Lägg upp den krämiga spetskålen på tallrikar och toppa med den stekta torskfilén. Lägg över fisken på ett fat och täck med folie för att hålla fisken varm
Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar. Krämig savoykål1 savoykål 2 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 1 citron, finrivet skal salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.