Krämig fläskfilégryta med rosépeppar
carin-52
carin-52

Krämig fläskfilégryta med rosépeppar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://www.56kilo.se/kramig-flaskfilegryta-med-rosepeppar/
  • 1 kg fläskfilé
  • 2 paket bacon á 140 g
  • 4 schalottenlökar
  • 150 g svamp (Icas ekologiska gourmetsvamp hade jag)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk kalvfond
  • 2 –4 msk rosépeppar (börja med mindre)
  • 1/2 dl sweet chilisauce
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/5 dl vitt vin
  • salt, peppar
  • 1 spetspaprika
  • färsk timjan/oregano

Beskrivning

    Putsa och skiva eller strimla köttet.
    Finhacka baconet.
    Hacka eller skär lök i mindre bitar, Riv vitlök, skär svampen i småbitar.
    Skär paprikan i bitar.
    Mortla rosépeppar.
    Stek bacon, svamp , lök, rosépeppar och vitlök. Lägg över i gryta. Stek fläskfilén i smör i het panna, salta och peppra lite.
    Rör ner grädde, creme fraiche och övriga ingredienser utom paprikan. Låt allt småputtra i ca 30 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner paprikan.

    Servera med valfritt tillbehör!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.