150 g
svamp (Icas ekologiska gourmetsvamp hade jag)
3
vitlöksklyftor
2 msk
kalvfond
2 –4
msk rosépeppar (börja med mindre)
1/2 dl
sweet chilisauce
1 msk
tomatpuré
2 tsk
kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
3 dl
grädde
2 dl
creme fraiche
1/5 dl
vitt vin
salt, peppar
1
spetspaprika
färsk timjan/oregano
Beskrivning
Putsa och skiva eller strimla köttet.
Finhacka baconet.
Hacka eller skär lök i mindre bitar, Riv vitlök, skär svampen i småbitar.
Skär paprikan i bitar.
Mortla rosépeppar.
Stek bacon, svamp , lök, rosépeppar och vitlök. Lägg över i gryta. Stek fläskfilén i smör i het panna, salta och peppra lite.
Rör ner grädde, creme fraiche och övriga ingredienser utom paprikan. Låt allt småputtra i ca 30 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner paprikan.
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé medkrämigrosépeppar då jag inte använt den på länge. Stek i het panna med smör tillsammans med mortlad rosépeppar, finhackad schalottenlök och vitlök
Se där en krämig och god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Krämigfläskfilégrytamed hasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Häll på vinet och låt småputtra en stund, rör sedan ner creme fraiche, grädde, färskost, strimlade soltorkade tomater, tamarisoja och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.