1500 g
fläskfile 1 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 dl vatten (till sky från pannan) 2 dl creme fraiche, lätt 2 msk soja 2 msk dijonsenap (smaka dig fram) 4 st soltorkade tomater (inlagda) Dekoration PersiljaSkiva köttet tunt. Bryn det i smör, salta och peppra, och lägg över i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med vattnet och häll över köttet. Koka upp och tillsätt crème frâiche, soja och senap. Låt sjuda några minuter. Skär tomaterna smått och lägg ner i såsen, koka upp grytan. Servera med kokt ris och sallad.
Se där en krämigoch god sås på ett kick. De soltorkadetomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomatmed grädde eller crême fraichè
Allt som är krämigtochdärmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt ochkrämigt slår det mesta
Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Strimla de soltorkadetomaternaoch lägg i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Finhacka lök och fräs den i smör i en stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.