GUL FISKGRYTAMED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krämigmed god smak av saffran, fänkål och lök och så lax och räkor då förstås. Sägs ju dessutom att barn blir duktiga på matte om dom äter mycket lax, ja, om det stämmer vet jag inte men man kan ju alltid köra med det vid köksbordet
Idag blev det fiskgrytamed god sälta. Tisdag, då var det dags med fisk igen. Vad ni väljer för fisk är upp till er smak, samt om man har räkor i eller ej är det samma
Risotton ska vara krämig och lite lös i konsistensen. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.