5 min
Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med svampen när ca 2 min återstår. Krydda med ½ tsk salt. Häll på 2 dl grädde och koka ihop ca 2 min Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen. Koka upp och häll svampblandningen över fisken. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min 3. Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av. Pressa den genom en potatispress och vänd ner 2 dl grädde. Krydda med 1 tsk salt.
En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Barnen åt inte detta utan fick en annan rätt där ägg står med i innehållsförteckningen, amerikanska pannkakor
4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
– Jag gillar enkla recept med minimal insats i köket, säger kokboksförfattaren Anna Aobadia. Här är hennes supergoda recept på fisk med räkor och fetaost
Ta ut formen och garnera med räkor, rom, lök, dill och citron. Salta och peppra fisken. Gör potatismos. Koka potatisen mjuk, blanda ner resterande ingredienser och smaka av
Ett krämigt täcke av créme fraiche och philadelphiaost. Väldigt god fiskgratäng på lax och torskfilé. Toppat med broccoli, finhackad chili och riven parmesan
700 gram vit fisk – jag vet, det låter mycket med den liksom bara försvinner så god den är. 700 gram vit fisk – jag vet, det låter mycket med den liksom bara försvinner så god den är
Dessvärre tror jag de flesta tyvärr förknippar fiskgratängmed kategori ett – men det tycker jag ni ska förflytta till kategori två nu genom att testa detta enkla recept som verkligen har det där lilla extra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.