Denna vegetariska currygrytamed rostad blomkål och sötpotatis blev galet god. Experimenterade och fick fram solgul blomkål i en het gryta med linser och sötpotatis
Servera som den är eller mixa grovt med stavmixer för en lite krämigare gryta. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och curry i olja på medelvärme i ett par minuter
Dessvärre tror jag de flesta tyvärr förknippar fiskgratäng med kategori ett – men det tycker jag ni ska förflytta till kategori två nu genom att testa detta enkla recept som verkligen har det där lilla extra
Rör ihop blomkålenmed röran och häll i en ugnsform. I och med att vi slutade äta ris, pasta och potatis vidgade jag mina vyer och olika sorters kål blev snabbt en favoritingrediens i matlagningen
Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Ansa bort blasten från blomkålen (denna kan du spara till något annat)
Smaka av med salt och peppar. Bryt blomkålen i små buketter. Servera med ris, mango chutney och gärna papadums (finns att köpa i indiska mataffärer, i Göteborg finns det en välsorterad affär nära Hjalmar Brantingsplatsen, Indian Food House) eller varför inte naanbröd
Blanda fyst broccoli och blomkålmed den smaksatta crème fraichen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Sköter sig själv och bara omger alla goda råvaror med varandras kärlek. Blomkål brukar jag alltid ha när jag gör en curry, men i några dagar har romanescon ropat från disken på vårt Ica så idag fick det bli ett litet byte
Fräs potatis, lök och vitlök tillsammans med cayennepeppar, i olivoljan tills löken är genomskinlig. En enkel och krämig soppa som värmer dessa kalla dagar
Häromdagen läste jag på Frostrosors blogg och påmindes om hur gott det är medblomkålssoppa. Kör sedan grönsakerna i mixer tills det blir helt slätt och späd med vätska till en tjockare konstisens än soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.