I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Snabbt, enkelt och gott - som vanligt när jag lagar mat alltså
Risotto är inte det enda sättet att ge ris en krämig konsistens. Här blandas ris (gärna råris för mer fibrer och mineraler) med en smakrik bönröra för att göra riset lite mer spännande
Idag fyller min allra bästa, och äldsta vän, år. Jag och min vän Jennie lärde känna varandra när vi gick på högstadiet, sen hon började i sjunde klass på samma skola där jag redan gick (jag är ett år äldre) och sedan dess har vi följt varandra i vått och torrt
8 bufféportioner 1 dl ättika (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 3 dl lagerblad 10 kryddpepparkorn 1/2 aubergine (á ca 200 g) 1/2 rödlök 1 morot Basilika och dillsås 2 dl hackade färska örter (gärna basilika och dill) 1/2 dl växtbaserad crème fraiche 1 1/2 dl ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs ev 1/2 citron salt peppar Till servering knäckebröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Så det fick bli kyckling i ugn till middag med varm potatissallad och en krämig vitlökssås. Inget grillat i dag heller, det måste vara varmare för att man skall grilla tycker jag… vill helst sitta på altanen och äta i vår värmen
Full rulle och redan onsdag. -) Dagarna avlöser varandra och i morgon är det dags för nätverkande sopplunch på jobbet igen så idag har jag lagat en smarrig somrig soppa som jag hoppas går hem hos gästerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.