Vi prövade med två deciliter av varje och vispade samman. SquashblommorÄras den som äras bör. Fem centimeter med olja i en vid låg panna, stek- eller traktörpanna
Tillsätt örterna och squashblommorna och stek på medelvärme i någon minut. Se till att säkra pollineringen med pensel först, sedan är det bara att plocka alla hanblommor man ser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
God dessertsås med en twist – balsamvinäger. bären lite med en sked. Ta kastrullen från värmen och red (om du vill) med potatismjölet utrört i lite vatten
Fyll squashblommornamed det du vill ha och nyp/vrid ihop dem i änden. Man kan ju fylla blommorna med precis vad man vill - jag har testat två varianter hittills, och bägge blev väldigt bra
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
En delikatess från Provence som jag fortfarande minns med doft och smakminnet från första gången jag åt fick det hemma hos min värdfamilj en sommar då jag bodde i Nice
I vanliga fall brukar vi servera glassen härhemma tillsammans med chokladsås eller kolasås men nu hade jag hittat ett recept på bärsås som jag ville testa och vad passade då bäst om inte årets självplockade jordgubbar som jag sparat i frysen för regniga höstdagar
Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka
Men suget efter denna klassiska juldessert blev alldeles för stort så det var bara att ställa sig med stora kastrullen och börja koka ris Och underbart gott blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.