Gör fyllningen. Blanda mjölk, gulor, socker och maizena i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen precis före kokpunkten så att krämen inte skär sig
11 Jan. 21. 03. Krämbullar. 1kommentarer. Ännu mera bullar. 5 dl eko mjölk150g smör1,5 dl eko strösocker3 msk hel kardemumma, mortlad1 pkt jäst1 ägg2 tsk saltVetemjöl1 äggVaniljkrämJag la smör, jäst, socker, ägg och kardemumma i en skål Värmde mjölken till 37 grader och hällde det i skålenRörde tills smöret smältBlandade ner mjölet tills det blev en smidig deg, tillsatte saltet under tiden
. Nu är det verkligen bagarbarn här, som klappar takten och har bullfest. Har bakat två bullsatser på fyra dagar och i ett hushåll på två blir det en hel del bullar att stoppa i sig, det spelar liksom ingen roll att man har en extra bakfrys för den är också full
Fyllning krämbulle. Krämbulle. Fyllning krämbulle. Eftersom jag egentligen är en väldigt lat person så letar jag ibland genvägar genom att experimentera lite
Vispa rumsvarmt smör, socker och salt vitt och poröst. Vispa ner ägget. Värm mjölken till ca 37 grader. Blanda i jäst och en del av den varma mjölken i en liten skål och rör tills jästen har smält
04 Oct. 14. 29. Twitter. Facebook. Krämbullar med blåbär & vanilj. 0kommentarer. Trevlig Kanelbullens dag på er. Eller bara trevlig lördag om ni hellre föredrar det
Idag är det en bulldag. Känner för både vaniljbullar och krämbullar så då blandar jag. Vaniljbullar med marsankräm, 46 st50 g jäst150 g margarin5 dl mjölk1 tsk salt2 dl socker15-17 dl vetemjölFyllning
Nu när påsken närmar sig, börjar semlor känns lite avlägset och man får passa på att hitta serveringsalternativ till de semmelbullar som finns kvar i frysen
Recept. turkost. lör, 2013-08-17 12. 22. 60min. (0). Värm mjölken tillsammans med kardemumma till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken och rör om tills jästen har lösts upp
På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.