Det var först häromdagen jag insåg att den krämiga såsen utgör ett perfekt tillbehör till kött. Klicka ner osten och låt den smälta ner i löken till en krämig sås under försiktig omrörning
Så var vi framme vid måndagens efterrätt som kommer från Allt om mat. underbart fräsch och god. Den är egentligen tänkt som nyårsefterrätt, men funkar en jullovsmåndag också
Detta är min variant på chokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall
Rabarberkräm, jordgubbskräm, blåbärskräm…. jag älskar kräm. Har du samma tur som mig så har du en mamma eller mormor som älskar att plocka bär, ta då ut en påse med blåbär ur frysen och släng ihop en god kräm
Däremot så var de inte sämre än att de funkade att koka kräm på. Jordgubbskräm. Vispa eller skaka ut potatismjöl och vatten tills det är klumpfritt innan det rörs i krämen
Bara prövat vaniljsmaken än så länge och det smakar väl gott och är billigare än vaniljkräm gjord på vaniljstång även om jag kan föredrar vaniljsås som man gjort tjockare så den blivit mer krämig
150 g ruccolasallad 1 vitlöksklyfta 1 dl olivolja 2 dl cashewnötter eller solrosfrön 1 msk citronsaft2 msk honung 100 g västerbottenostsalt och peppar från kvarn
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Men jag ville ta det ett steg längre, så jag gjorde en kräm på morötter, quinoa, jordnötssmör och turkisk yoghurt - ett exempel på ett experiment i köket som slutade med en väldigt positiv utgång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.