Focaccia medvästerbottensostochdill. Det där med att följa instruktioner alltså. Det finns få saker som är så svenskt och midsommar-igt som dill, tycker jag
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda smöret meddillenoch den hackade tomaten, klicka blandningen över fisken. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Blanda smör och vetemjöl, gärna i mixer. Servera med en sallad, ett gott vitt vin eller öl och något bröd
Låt pajskalet svalna och fyll det sedan med kräftstjärtarna, paprikan, osten och den klippta dillen. Vi åt kräftor tidigare i veckan och fick då kräftstjärtar över som jag fyllde den här pajen med
Klipp över färsk dilloch servera. Ta fram en stor stekpanna, stek lök, vitlök och grönsaker i kokosolja och rör runt, låt dem mjukna lite och ej ta för mycket färg
Vispa ihop med en gaffel och smaka av med salt, peppar och ev. Gott, gott och ganska enkelt. Du tar naturligtvis grönsaker efter egen smak och eget förråd
Så dit styr vi kosan i kväll och smörjer kråset med en vårmiddag och tillhörande passande viner. Som om inte det egentligen räckte så har jag en inbokad vistelse med en gammal kompis, även hon en något trött småbarnsmamma som behöver komma bort en natt
Blanda samman yoghurten med majonnäs och currypulver. Självklart så vinner den på att stå ett dygn men har man bråttom så räcker det nog med några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.