Kräftbakad laxsida
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g laxfilé
  • 1 flingsalt
  • 1 nymald peppar
  • 11 st kräftstjärtar
  • 12 msk crème fraîche
  • 12 msk majonnäs
  • 11.5 dl prästost
  • 10.5 dl hackad dill
  • 11 krm cayennepeppar
  • 1 citron
  • 1 dill
  • 1 spenat
  • 1800 g laxfilé mittbit, jämntjock flingsalt nymald peppar Gratängtäcke: 1 st kräftstjärtar 400 g varav 170 g kräftstjärtar 2 msk crème fraîche 2 msk majonnäs 1.5 dl prästost finriven 0.5 dl hackad dill 1 krm cayennepeppar flingsalt Garnera med: citron dill Servera med: spenat se recept Ugn: 200°Gratängtäcke: Pressa vätskan ur kräftstjärtarna. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med crème fraiche, majonnäs, ost, dill, cayennepeppar och salt.
  • 1 Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Bred gra-tängtäcket över laxen. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med citron och dill. Servera med krämig örtpotatis med spenat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.