1800 g
laxfilé mittbit, jämntjock flingsalt nymald peppar Gratängtäcke: 1 st kräftstjärtar 400 g varav 170 g kräftstjärtar 2 msk crème fraîche 2 msk majonnäs 1.5 dl prästost finriven 0.5 dl hackad dill 1 krm cayennepeppar flingsalt Garnera med: citron dill Servera med: spenat se recept Ugn: 200°Gratängtäcke: Pressa vätskan ur kräftstjärtarna. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med crème fraiche, majonnäs, ost, dill, cayennepeppar och salt.
1 Lägg
laxen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Bred gra-tängtäcket över laxen. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med citron och dill. Servera med krämig örtpotatis med spenat.
Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen
Ingredienser Portioner. 4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång ugnsfast form med smör. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen
Sätt ugnen på 230 gr (stor ugn som jag. 250 gr). Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Ca 12 minuter. Låt rinna av i durkslag och sedan låt ånga av på låg värme i kastrullen
Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare. Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.