Kräft- & räktoppad lax
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ugn 200
  • 14 st bitar laxfilé (ca 400 g)
  • 1200 g räkor med skal
  • 1150 g kräftstjärtar i lag
  • 11/2 dl crème fraiche
  • 11 dl riven smakrik ost
  • 11/2 dl hackad dill
  • 11/2 krm cayennepeppar
  • 14 dl mjölk
  • 12 dl grädde
  • 11 tärning grönsaksbuljong
  • 13 msk vetemjöl
  • 11 st citron
  • 1 kokt potatis eller ris
  • 1 gröna ärter1. Skär bort ev skinn från laxbitarna och lägg dem i en smord ugnsform. Salta. Skala och grovhacka räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda dem och räkorna med crème fraiche, ost, dill och cayennepeppar. Fördela blandningen på laxen och tillaga mitt i ugnen 15 min. 2. Sås: Häll mjölk och grädde i en kastrull. Smula ner buljongen och vispa i mjölet. Riv skalet av hela citronen och pressa ur i 1 msk saft. Tillsätt detta och låt såsen koka upp under omrörning. Låt sjuda 3 min, smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.