Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiganudlar
Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. Lägg i halverade körsbärstomater. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
De soltorkade tomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Skiva tomaternaoch lägg ovanpå röran. Rör ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Allt som är krämigt ochdärmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt och krämigt slår det mesta
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.