12 msk
röd currypasta (ta 1 msk om du vill ha mildare smak)
1400 ml
kokosmjölk
1300 g
skalade räkor
1
salt
1 sesamfrön,
rostade
11 kruka
färsk koriander
12 limefrukter,
halverade på hälften.
11 morot,
skalad (stor) 1 zucchini 150 g sockerärtor 200 g äggnudlar 1 gul lök 50 g färsk ingefära, skalad olja, till stekning 2 msk röd currypasta (ta 1 msk om du vill ha mildare smak) 400 ml kokosmjölk 300 g skalade räkor salt
1 Garnering
sesamfrön, rostade 1 kruka färsk koriander 2 limefrukter, halverade på hälften.Strimla grönsakerna tunt. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner direkt. Skiva lök och ingefära. Fräs lök och ingefära i oljan. Rör sedan ner röd curry och kokosmjölk. Låt koka ihop. Blanda i nudlar och låt koka upp. Blanda slutligen i grönsaker och räkor precis före servering. Smaka av med salt. Garnera med sesamfrön, koriander och lime. Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar. /Köket-redaktionen
4 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja 1 msk curry 1/2 tsk salt 400 ml kokosmjölk 1 kycklingbuljongtärning 4 port äggnudlar 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
1500 g räkor med skal. 12 tsk orientalisk curry. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g torskfilé 500 g räkor med skal 1 tsk salt 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla® Svenskt Smör 2 tsk orientalisk curry 2 msk tomatpuré 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng 750 g potatis 225 g frysta ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.