Krämiga nudlar med räkor, röd curry och kokosmjölk
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 morot, skalad (stor)
  • 11 zucchini
  • 1150 g sockerärtor
  • 1200 g äggnudlar
  • 11 gul lök
  • 150 g färsk ingefära, skalad
  • 1 olja, till stekning
  • 12 msk röd currypasta (ta 1 msk om du vill ha mildare smak)
  • 1400 ml kokosmjölk
  • 1300 g skalade räkor
  • 1 salt
  • 1 sesamfrön, rostade
  • 11 kruka färsk koriander
  • 12 limefrukter, halverade på hälften.
  • 11 morot, skalad (stor) 1 zucchini 150 g sockerärtor 200 g äggnudlar 1 gul lök 50 g färsk ingefära, skalad olja, till stekning 2 msk röd currypasta (ta 1 msk om du vill ha mildare smak) 400 ml kokosmjölk 300 g skalade räkor salt
  • 1 Garnering sesamfrön, rostade 1 kruka färsk koriander 2 limefrukter, halverade på hälften.Strimla grönsakerna tunt. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner direkt. Skiva lök och ingefära. Fräs lök och ingefära i oljan. Rör sedan ner röd curry och kokosmjölk. Låt koka ihop. Blanda i nudlar och låt koka upp. Blanda slutligen i grönsaker och räkor precis före servering. Smaka av med salt. Garnera med sesamfrön, koriander och lime. Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.