ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
4 4 port pasta (gärna trottole) 580 g handskalade räkor i lake 1 zucchini 1 msk olja salt och peppar 2 dl vispgrädde 130 g kronärtskockscrème 1 kruka körvel 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Hacka gul lök och låt den mjukna i en kastrull tillsammans med smör, vitlök och sambal oelek. Häll på de krossade tomaterna samt vatten, kryddor och äppelcidervinäger
Fräs lök och vitlök i olivolja ett par minuter i en gryta. Tomatsoppa. Tillsätt tomater, vatten och fond och krydda med salt, peppar, basilika och eventuellt socker beroende på hur söta tomaterna är
En riktigt god pastasallad att lägga på minnet inför sommarens picknickar, bufféer och grillkvällar. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.