ca 800 g frysta räkor, tinade (storlek 50/70) 4 ägg 4 skivor formfranska smör, att bre bröden med 4 salladsblad, isbergs- eller cosmopolitansallad 2 tomater
Låt lök och fänkål rinna av och blanda med korinader, olivolja och pressad lime. Gnid in köttet med de torra kryddorna (även sockret) och lägg ned i grytan tillsammans med grönsakerna och en tärnad tomat
Speciellt om pastan är super krämig och innehåller rött vin och ost. För att göra det hela så mycket enklare för oss fyller vi upp samma gryta med buljong och häller i pastan för att koka den tillsammans medlöken och svampen
Över till något trevligare - en krämig lövbiffsgryta som min fina mamma brukar göra. Det räcker fint med paprika och lök men champinjoner skulle nog passa fint också
Har man bara crème fraiche, lite grädde och ost kan man trolla fram en krämig pastasås. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
Häll på grädde och balsamvinäger och låt puttra i cirka fem minuter på medelvärme. Tillsätt all lök och låt fräsa ett par minuter under omrörning tills löken mjuknar
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Perfekt drinktilltugg att ha medan grillen blir varm. Skiva löken i ringar. Tur att jag gjorde en halv sats för R och jag åt upp hela själv eftersom våra tonåringar föredrar att hänga på byn istället för med oss
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökarmed dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.