Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Man kan variera den på hur många olika sätt som helst och toppa med alla möjliga godsaker. (toppa exempelvis med torkade chiliflakes, iMat fraiche, rostade kikärtor eller vad du nu än må tycka om)
Jag ska testa en, för mig, ny salong idag, så håll tummarna att jag blir nöjd med det hela. Håll dessutom utkik på Instagram där med säkerligen dyker upp en bild eller två på den nya frissan
Smaka upp soppan med salt och vinäger. Min chef plockade en hel korg full som jag fick för att laga KarlJohansvampsoppa av till vår nätverkande sopplunch som vi har varje torsdag på Telekonsult Syd, där jag jobbar
Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedaren. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick crème fraiche, eventuellt mer chili och en timjankvist
Jag startar årets första recept med en krämigsvampsoppa. Hemligheten i min svampsoppa är att jag blandar champinjoner och kastanjechampinjoner och kryddar rikligt med färsk timjan och parmesan
Tillsammans med den här krämiga polentan som fått koka i vitt vin och buljong samt smaksatts medtryffelolja, parmesan och färsk gräslök gjorde det inte sämre
Hoppas allt är bra med er. Jag ska göra listor, meditera på dem och se till att försöka fatta så vettiga beslut som möjligt, lyssna in alla goda tips jag får och framförallt snacka en massa med er, bästa läsare
Nu för tiden erbjuds det bland annat matlagningskurser för kidsen och vad vi har förstått så är de väldigt populära och det gäller att vara ute i god tid med anmälan, det värmer två medelålders matglada hjärtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.