Krämig svamplasagne
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • färska lasagneplattor
  • 1 crème fraiche (valfri fetthalt)
  • 1 riven ost (valfri sort)
  • 1 kvistar småtomater
  • 1 färsk svamp
  • 1 gula lökar
  • 1 morötter
  • 1 jalapeno
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 tomatpuré
  • 1 vitt vin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning, svamp- eller grönsaksbuljong
  • 1 olja till stekning
  • 1 timjan
  • 1 salt och svartpepparSvampraguSätt ugnen på 225 grader vanlig värme. Mixa svampen med knivinsatsen i matberedare, bred ut i långpanna på bakpapper och baka högt upp i ugnen 45 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Mixa lök, morötter, jalapeno och vitlök i matberedaren. Fräs grönsakerna i olja, tillsätt tomatpuré och svamp. Häll i vin, krossade tomater och buljong. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt koka ihop cirka 30 minuter. Smaka av. Montering Varva svampragu, lasagneplattor, crème fraîche och ost i en ugnsform med höga kanter. Avsluta med plattor, crème fraîche, ost och färska tomater. Grädda på 225 grader, mitt i ugnen tills ytan är vackert gyllene, det tar ca 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.