Krämig soppa med kålrot
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g kålrot
  • 11 st gul lök
  • 12 st fasta potatisar
  • 1200 g stjälkselleri
  • 12 msk olivolja
  • 11 msk finriven färsk ingefära
  • 12 msk tomatpuré
  • 11 msk currypulver
  • 11 nypa kajennpeppar
  • 17 dl vatten
  • 11 tärning grönsaksbuljong
  • 11 burk kokosmjölk
  • 1 salt och svartpeppar
  • 11 kruka färsk koriander
  • 11 st lime
  • 1 majstortillabröd
  • 1400 g kålrot 1 st gul lök 2 st fasta potatisar 200 g stjälkselleri 2 msk olivolja 1 msk finriven färsk ingefära 2 msk tomatpuré 1 msk currypulver 1 nypa kajennpeppar 7 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 1 burk kokosmjölk salt och svartpeppar Till servering 1 kruka färsk koriander 1 st lime 2 msk olivolja majstortillabrödSkala och grovriv kålroten. Skala och finhacka löken. Skala potatisen och skär i skivor. Strimla stjälksellerin tunt.
  • 1 Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs alla grönsaker i ett par minuter.
  • 1 Tillsätt ingefära, tomatpuré, curry och kajenn och fräs i ytterligare några minuter.
  • 1 Tillsätt vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Koka soppan tills alla grönsaker är mjuka, cirka 15 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Plocka koriandern och skär limen i klyftor. Toppa soppan med koriander och servera ­limeklyftor vid sidan av.
  • 1 Rosta tortillabröden med olja i en stekpanna tills de fått lite färg, servera till soppan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.