Krämigrisottomedkyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Det blir en krämigrisotto som är perfekt till lunch, middag eller även som förrätt om man serverar mindre portioner
Idag blev det en jättegod söndagsmiddag, kycklingmed champinjonsås. Såsen gjorde jag som jag brukar, idag med färska champinjoner eftersom jag hade det hemma, men ta den svamp du gillar och har tillgång till
4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
Ett recept som jag tycker blir riktigt bra är denna kycklingfilénmed smaker från Asien. Det blir så ibland i vår familj att Jens sköter grillningen sen fixar Caroline tillbehören, så blev det med denna rätten
500 g kycklinglårfilé. 1 msk kycklingfond. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklinglårfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 4 skivor parmaskinka 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk balsamvinäger 1 msk kycklingfond 2 pressade vitlöksklyftor 150 g sockerärter 200 g cocktailtomater ½ dl plockad färsk oregano
Servera risottonmed en grönsallad. Väldigt god vardagsfavorit av risotto. Servera med en sallad. Rensa kycklingen eller strimla och stek kycklingfiléerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.