Och vad passar väl bättre så här till helgen än en krämigpotatisgratäng. Försiktigt och länge för att potatisens stärkelse ska lösa ut och blandningen bli krämig
Det går jättebra att förbereda gratängen och sen bara toppa med ost och göra klart den i ugnen sen. För att få den extra krämig och god förkokar du den skivade potatisen i kastrull innan du gör klart den i ugnen
Smöra en ugnsform och lägg ett lager potatisskivor i botten, fördela lite skivad lök över, pressa över en vitlöksklyfta, salta och peppra och lägg på ett nytt lager potatisskivor, fortsätt så tills allt är slut, avsluta med potatis
Servera och njut med varfritt tillbehör. Ha i löken och vitlöken i kastrullen/grytan med grädden, när det börjat koka häll i potatisen och låt koka 5 min så att stärkelsen från potatisen gör det krämigt
Lägg i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills din potatisgratäng börjar bubbla och har fått fin färg. 50 g osaltat smör. Till en form (10 personer)2 kg potatis, fast sort 5 dl mjölk (3 %) 5 dl vispgrädde 1 lök, skalad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk salt 50 g osaltat smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.