Krämig pastasallad med kyckling och fetaostSalladen går utmärkt att blanda ihop dagen före. Fetaost, bacon och grillad kyckling ger härlig smak tillsammans med peston

Ingredienser

  • pasta, penne
  • 1 crème fraiche
  • 1 gräddfil
  • 1 kyckling, stor, grillad
  • 1 bacon
  • 1 purjolök, liten
  • 1 röda paprikor
  • 1 fetaost
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, nymald
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 basilika, kruka
  • 1 pinjenötter
  • 1 olivolja
  • 1 parmesanost, riven, färsk
  • 1 salladsskott, färska1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med creme fraiche och gräddfil.
  • 2. Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.
  • 3. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
  • 4. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladsskott och oregano.  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.