11 hel
grillad kyckling 400 g pasta (gärna farfalle eller penne) 2 paprikor, gärna i olika färger 1 gurka 250 g körsbärstomater, gärna i olika färger 10 cm purjolök 400 g majs 1,5 dl majonnäs 2 dl crème fraiche örtsalt svartpepparRensa och skör köttet från kycklingen i strimlor. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj pastan i kallt vatten och låt sedan rinna av ordentligt i en sil. Lägg pastan i en rymlig bunke, strö på örtsalt och blanda. Dela, kärna och skär paprikan i bitar. Skär gurkan och tomaterna i bitar. Strimla purjolöken. Häll av majsen. Blanda crème fraiche med majonnäs. Blanda sedan samman alla ingredienser utan att du mosar sönder grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen en stund före servering. Glöm inte att matsortera kärnhus från paprikan till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad! /Köket redaktionen
Skär bort nedersta delen på sparrisarna och hyvla dem på längden med en potatisskalare. Gör kyckling (se separat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.