Spola av direkt med kallt vatten och häll i en smord ugnsform. Det här är i alla fall en jättegod gratäng med broccoli, en grönsak vi inte äter så ofta
Dela baconen i bitar och stek det i stekpannan. Salta och peppra. 1300 g fryst bladspenat. 1salt och peppar. 11 grillad kyckling. 1Ost- och örttäcke. 1Rensa och skär kycklingen i tärningar. 1Blanda lätt crème fraiche, ost, gräslök, persilja, dragon, senap, socker, salt och peppar till en röra. 1Varva pasta, spenat, kyckling och bacon i en smord ugnsfast form. Bred på ost- och örttäcket och gratinera alltsammans i cirka 20 minuter. 1Servera gärna gratängen med en sallad
500 g lax, fryst i portionsbitar 0,5 savoykål, strimlat 1 gul lök, skivad 50 g smör 400 g pasta penne 400 g färskost 5 dl grädde 1 kruka dill 1 citron, skal och saft salt peppar
Lägg pasta, kyckling och grönsaker i en ugnsform. Toppa med oliver och riven ost. Blanda panko och pesto, strö ovanpå och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är knaprig och gyllene
Gratäng800 g pasta, t ex rigatoni 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner) 1 grillad kyckling 2 gula lökar 2 klyfta vitlök 5 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 kruka dragon 100 g babyspenat 2 dl ost, riven (t ex cheddar) olja, till stekning smör, till stekning salt
På tal om film så spenderade jag lite tid ikväll med att lyssna på youtube på gamla soundtracks/themes, ah så mycket underbar filmmusik ochfilmer det finns
Kiron klagade över hals och öronont när jag hämtade honom, och han har feber nu ikväll. Tonfisksallad. =) Lättare för mig och för er, bara att klicka på namnen så kommer ni till receptet,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.