400 g tagliatelle- eller pennepasta. 400 g tagliatelle- eller pennepasta 300 g oxfilé, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak) 2 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner 1 tsk dijonsenap 2 msk soja 1 msk vetemjöl 5 dl grädde (gärna vispgrädde) 1 dl mjölk salt peppar 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika) smör till stekning olja till stekning
Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Utgick från ett viktväktarrecept men ändrade lite mått då jag hade färdigkokt pasta sen tidigare för ca 2-3 port. Krämig pastagratäng med kyckling 4 port
2-3 msk vatten. Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Strimla purjolöken och paprika, häll av svampspadet, spara det
Krämig kycklingpaj med paprika, 4-6 portioner. Förgrädda sedan pajskalet i 8-10 minuter till skalet fått lite färg. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost6 port500 g pasta penne2 dl crème fraiche3 dl gräddfil1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)3 paket bacon, à 140 g1 liten purjolök2 röda paprikor200 g fetaost3/4 tsk salt2 krm svartpeppar, nymaldPesto1 kruka basilika50 g pinjenötter1 dl olivolja100 g parmesanost, finriven3 vitlöksklyftor1,5 krm saltServeringSolrosskottBasilikaParmesanostKoka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.