1 salt
och pepparSkär lövbiffen i strimlor på tvären.
1 Stek
hastigt i omgångar så den får färg i het panna med kokosolja utan smak eller i smör. Salta och peppra något.
1 Lägg
över i tjockbottnad gryta.
1 Finhacka
lök och vitlök och fräs mjuka i samma panna som lövbiffen stekts i.
1 Rör
ner lökfräset med köttet och häll sedan på vatten så det knappt täcker, rör ner fond och soja och låt puttra under lock i ca 2 timmar.
1 Vispa
ner creme fraiche och grädde och smaksätt med dijonsenap, dragon och honung. Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon.
1 Avsluta
med att smaka av med ev mer salt och peppar.
smör att steka i. persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Smaka av med salt och vitpeppar. Strimla kycklingfiléen och lägg i ugnsform. Häll över ostskivorna och avsluta med riven parmesan och pudra lite paprika ovanpå
Mortla hälften av grönpepparn (resten ska vara hel)Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. En sådan där perfekt bjudrätt när man ändå har så mycket annat att fixa med innan gästerna kommer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.