Idag blev det en krämiglaxpasta,. Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde. Mixa tillsammans med ca hälften av olivoljan till en slät sås
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning
Salt&peppar. Pot-Stickers fyllda med kyckling, ingefära, lime, vitlök, vårlök, morot. Krispiga och mjuka på en och samma gång, och fyllda med massa smak
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt i vitlök och stek i ungefär en minut. 13 vitlöksklyftor fint tärnat. 11 msk persilja hackadVärm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. 1För en tjockare sås majsstärkelse blandat med vatten under omrörning. 1Servera med pasta, ris eller ångkokta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.