Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Paprikasås. Mixa paprikor, crème fraiche, timjan, persilja, cashewnötter och prästost i en matberedare med kniven monterad
Skär kycklingen i bitar och bryn runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tillsätt vatten, fond, sambal oelek, strimlad purjolök, mango chut-ney och crème fraiche
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela den i mindre bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. Skär persikorna i mindre bitar och stick ner dem mellan kycklingbitarna
Lättlagad, krämig och jättesmarrig. Den här supergoda kycklinggryta hittade jag på Karins fina blogg. 6-8 portioner 1 kg kycklingfile 2 gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 hönsbuljongtärning 3 dl grädde 1 msk senap (jag brukar använda
Dela lårfiléerna och bryn dem runt om i smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt små skalade lökar, morötter i slantar, skivad purjolök och låt steka med ett par minuter
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gör så här. Hetta upp smöret i en kastrull. Bryn kyckling och grönsaker tills det fått fin färg. Häll i vinet och senapen, rör om och låt det koka någon minut
Jag tycker inte att man ska använda ” nyttig potatisgratäng ” eller ” potatisgratäng utan fett ” Utan en potatisgratäng ska vara krämig och fet och då blir den riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.