Krämig kikärtsgryta med kirskål och paprika
undertian.com
undertian.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st gul lök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 11.5 l kirskål, färsk (eller ca 250 g fryst spenat, för 4 port)
  • 12 st stora bitar paprika, inlagd/grillad
  • 12 tsk spiskummin
  • 12 tsk kardemumma
  • 10.5 tsk sambal oelek
  • 12.5 dl valfri grädde tex. havregrädde
  • 16 dl kikärtor, kokta
  • 1 Soja, gärna japansk
  • 14 port valfritt tillbehör tex. ris/matvete/potatisKoka upp tillbehör, tex. ris/matvete/potatis. Skala lök och vitlök. Skär löken i tunna strimlor och finhacka vitlöken. Stek på medelvärme i lite olja i en panna tills de mjuknar. Tillsätt sköljd och hackad kirskål, strimlad paprika, spiskummin, kardemumma och sambal oelek. Låt steka tills kålen mjuknat. Rör i grädden. Tillsätt kikärtorna och låt dem bli varma. Smaka av med soja och ev. mer sambal oelek. Servera tillsammans med ditt tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.