Krämig jordärtskockssoppa
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Krämig jordärtskockssoppa med potatis
  • 500 g jordärtskockor
  • 300 g potatis
  • 2 vitlöksklyftor fint hackade
  • 1 liten rödlök, fint hackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1½ dl vitt vin
  • ½ liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar (grönsaksbuljong för vegetarisk soppa)
  • 3 dl vispgrädde
  • örtsalt och svartpeppar
  • någon droppe fisksås
  • Skala jordärtskockor och potatis, dela i mindre bitar.
  • Fräs potatis, jordärtskockor, lök, vitlök och timjan i smör och olja någon minut.
  • Häll i vinet och låt koka 1 minut, häll i vatten och buljong - rör om.
  • Låt koka upp och sedan småputtra ca 15 minuter tills potatis och jordärtskockor är mjuka.
  • Mixa soppan slät, antingen med mixerstav eller i en mixer.
  • Rör ner grädden och låt soppan bli varm.
  • Smaka av med salt, peppar och fisksås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.