Krämig italiensk kycklinggratäng
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer med skinn
  • 1 flingsalt och nymald svartpeppar
  • 110 soltorkade tomater i olja
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 röd chili utan kärnor
  • 11 tsk torkad timjan
  • 11 tsk torkad oregano
  • 13 dl utspädd kycklingbuljong
  • 11,5 dl vispgrädde
  • 11 dl parmesan, fint riven
  • 18 körsbärstomater
  • 1 färsk basilika
  • 1 kokt pastaVärm ugnen till 180 grader, varmluft. Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.