Krämig gryta med mandel och russin
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g fläskkarré
  • 11 msk smör
  • 10.5 dl sötmandel, skalad
  • 12 dl grädde
  • 13 dl vatten
  • 12 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 11 dl russin
  • 11 tsk ingefära, färsk riven
  • 11 bit purjolök
  • 1 ev maizena
  • 1 salt och peppar
  • 1 Till servering
  • 1 kokt potatis och pressgurkaTärna fläskkarrén i 2x2 cm stora bitar. Bryn i smöret tillsammans med mandel. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Låt koka upp och låt sjuda sakta i ca 60 minuter. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås i gryta , går det bra att reda av med maizena mot slutet. Servering Servera med kokt potatis och pressgurka (recept finns i vår receptbank).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.